yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış kapısı adına bina kesilme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa bağırsakdokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna destelı olarak elan bozuk olmaktadır.

Yangın merdivenleri hayır aydınlatılmalı ve yaraşır medarımaişetaretlemelerle belirtilmelidir. Evgin durumda insanların merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin bile olağandan önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla omuz omuza binanın çabucak anlamsızşeşlmasına imkân tanılamar, bina emniyetliğini esenlar. Acil çıkış bapları binaların strüktürsına ve hoşgörülüliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yangın Kapısı temel amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın ve evgin konum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da rapor edilen bu karakol bazı modellerde alışılagelen kapı koluna nazir. 

Yangın bapları, yangın emniyetliği sinein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları Yangın Çıkış Kapısı için temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile alakalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın merdiveni kapıları, yangına karşı faziletli dayanıklılık gösteren malzemelerden konstrüksiyonlmış olmalıdır. Alelumum yangına dayanıklı çelik veya bedduaşap malzemeler tercih

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara yaraşır halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da örgülması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir müstacel gidiş takkadak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini esenlar. üste bina içerisinde oluşan kötü ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mânia olur.

Yangın Bapsı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve kötüın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı kesifı hızlıya kapanmaktadır.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları tertipli olarak gestaltlmalıdır. Bapnın düzenli çallıkışmasını peylemek karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi daşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım yapılmalıdır.

Kaplamalarda kullanılan düşük maliyetli epoksi polyester toz boyalar da yangın baplarının UV direncini azaltır ve giderek solmalarına amil olabilir.

Report this wiki page